Nieuw: Coco pop en…. promotiecode!

Geplaatst in: Haken 2

Wie heeft er in haar kast geen “Little Black dress” hangen…. Tijd om ook eens werk te maken van een amigurumi popje met een “Little Black dress” vond ik. En zo kwam ik vanzelf bij Coco Chanel terecht, die in de woelige jaren 20′ dit tijdloze basiskledingsstuk ontwierp dat tot op de dag van vandaag een echte klassieker is.

Coco

De naam voor mijn popje was dan ook snel gekozen: Coco (of in mijn hoofd ook wel “Cocootje”)

P1000472En Coco is natuurlijk niet compleet zonder klassieke parelketting. De pareltjes in het voorbeeld zijn Swarovski pareltjes. De pop zelf werd gehaakt met Softfun van Scheepjes, een garen dat ik een tijd geleden ontdekte en dat al snel bij mijn favorieten ging horen.

De franjes die je optioneel aan het kleedje kan bevestigen, zorgen ervoor dat Coco helemaal klaar is voor een leuke dansavond. Ze ziet er tiptop uit om de show te stelen met de charleston.

CocoHet kleedje kan ook perfect gemaakt worden in andere bij elkaar passende kleurtjes zoals de paarstinten op de foto.

De roze ketting werd gehaakt met fijne draad en rocailles. Het gratis patroontje om de ketting te haken vind je bij Elfenatelier via deze link. Daar haalde ik ook de mooie Swarovski pareltjes.

Heb je ook zin gekregen om Coco tot leven te brengen? Dan kan je tot eind maart gebruik maken van de kortingscode COCOPROMO en zo het patroontje aanschaffen voor maar 3 euro. (enkel geldig op www.peggysew.com, code invoeren bij afrekenen). Het patroontje vind je hier.

coco

Deze post zou niet compleet zijn zonder ook even mijn vaste testers in het zonnetje te zetten. Zij testten dit patroon met veel enthousiasme uit en stuurden me deze mooi resultaten:

Gemaakt door Nicole Goelen

Nicole Goelen Gemaakt door Melinda WardMelinda Ward  Gemaakt door Sweatheart Tsweetheart

Gemaakt door Jeannine Geerts,Coco Gemaakt door Marie-Ange De Proftmarie-ange de proft  Gemaakt door Marianne VandervekenMarianne

2 Responses

 1. Thea
  |

  Wat een leuke Coco en vriendinnen 🙂
  Kan dit patroontje ook als aankleedpop gebruikt worden, of zitten de jurkjes eraan vast gehaakt?

  • Peggy Sew
   |

   Hallo, bedankt voor je toffe reactie. Het jurkje is niet vastgehaakt aan de pop. Het jurkje gaat niet over het hoofd maar de pop kan er wel in als je de benen langs bovenaan in het jurkje steekt. Bij de versie op de foto heb ik wel eerst het jurkje aangepast en dan het hoofd vastgezet, maar ik heb door je vraag even getest en de jurk kan dus ook uit en aan als de pop in elkaar zit, als je hem over de benen trekt en zo naar boven. Mijn pop is normaal gevuld en redelijk flexibel. Als je ze heel hard zou vullen zal het wat moeilijker zijn om de jurk aan en uit te doen. Groetjes Tinneke.