Moeten er nog kersjes zijn?

Geplaatst in: Naaien 2

Ik wilde al een poosje zo graag een kersenjurk maken en nu heb ik er eentje! Ik zie soms wel wat rare blikken bij al die kersenovervloed, maar daar trek ik mij maar niet teveel van aan. Het is een superleuk jurkje om te dragen en dus zal het nog vaak uit mijn kast worden gehaald.

Als patroontje gebruikte ik de Ariel jurk van La Maison Victor (editie september-oktober 2015), dat ik hier en daar wel wat aanpaste. Ik had dit kleedje al een keer gemaakt en ik veranderde deze keer nog wat details.

2

Ik gebruikte zoals de vorige keer gewone tricot die wel mooi doorvalt. Mijn kersenproject kwam eerst nog op de helling te staan omdat mijn stofje kwijt raakte door de schuld van DPD. Dankzij een oplettende buur kwam het uiteindelijk toch bij mij en dus ook onder de naaimachine terecht.

De rits liet ik achterwege want de stof rekt genoeg uit zichzelf om er vlot in te kunnen. Het achterpand legde ik dus ook aan de stofvouw in plaats van met twee delen en een rits te werken. Als je de ritsloze manier toepast heb je wel wat meer stof nodig dan voorzien is in het patroon. Ik gebruikte een kleine twee meter.

Mijn kleding zit volgens de maattabel altijd in twee verschillende maten (smal bovenaan en breed onderaan), maar gelukkig had ik het patroon vorige keer al aangepast. Het is met mijn vorm intussen standaardprocedure geworden om de patroonlijnen van de ene maat naar de andere door te trekken.

Omdat ik niet zo van flapjes in mijn nek hou, maakte ik deze Ariel met voering bovenaan in plaats van belegstrookjes. Het bovenste deel boven de taille maakte ik dus behalve in kersjesstof ook nog eens volledig opnieuw in stretchvoering.

????

Op mijn kersenstofje streek ik voor het vaststikken van de voering nog naadband aan de hals, zodat die niet zou gaan lubberen.

De voering werd vastgemaakt aan hals en mouwen.

Alhoewel ik de oorspronkelijke lengte van de mouwen zeker niet slecht vind, koos ik er toch voor om ze te verlengen voor het tussenseizoen. Ik maakte er driekwartsmouwen van.

????

Om de veelheid aan kersen een beetje te breken en om nog een leuk detail toe te voegen, naaide ik een streepje rood in de taille. De elastische paspel heeft een blinkende en matte kant en ik koos voor de bling bling aan de buitenkant.

????

Mijn materialen haalde ik hier:

– kersentricot: Little Vixen

– stretch voering: Pauli Leuven

– elastische paspel en naadband: Peggy Sew

2 Responses

 1. Runa
  |

  Weer heel mooi gemaakt.
  Met je bling bling paspel maakt het geheel volledig af…

  • Rosemarie Malizia
   |

   It’s just wonderful! I agree—wear what makes you feel good.