Kerstman zoekt kerstvrouwtje

Geplaatst in: Haken 3

De kerstman, altijd op z’n eentje op stap met een zware zak door de sneeuw… dat vond ik toch een beetje zielig.

En zo kwam het dat ik voor mijn kerstmannetje ook een vrouwtje maakte. Om het familiegeluk compleet te maken zag ook de kerstbaby het licht.

Mr and Mrs Santa

Als patroontjesontwerper moet je altijd wat vooruit denken, dus zo zat ik op een zomerse dag in augustus bij 30° kerstfiguurtjes te haken. Het vergde wat inlevingsvermogen maar uiteindelijk kwam er toch een leuk koppeltje met baby tevoorschijn.  Mijn kat Penny moest niet veel weten van de drie nieuwe indringers en ik moest mevrouwtje uit haar klauwen redden.

penny

Ik vond enkele sympathieke testers uit België en Amerika die het ook zagen zitten om in zomerse hitte kerstfiguurtjes te haken. En ze kwamen met leuke resultaten!

Katja H. haakte met Catania Grande, een wat dikker garen, en haar kerstman werd een mooie kolos van 30cm groot. Haar kerstvrouwtje kreeg nog een extra pluizig kraagje. Katja haakt voor zieke kindjes dus deze twee vinden zeker een leuke thuis.

kh  kh

Debi B. gaf de kerstman leuke groene handschoentjes.

db

Sweetheart T. maakte ook het koppeltje met baby. Ze gaf hen gekleurde oogjes en stopte wat leuks in de zak van de kerstman. Ze deed ook een leuke suggestie voor een nieuw patroontje dat nog heel even geheim blijft. Het wordt volgende week gepubliceerd dus blijf zeker volgen.

sw

sw2

Heb jij ook het kerstmannetje of -vrouwtje gemaakt? Ik ben heel benieuwd naar het resultaat! Je vindt de patroontjes hier.

3 Responses

 1. Peggy
  |

  They’re all wonderful.

  • vranckaert cathy
   |

   mooie patronen

 2. vranckaert cathy
  |

  mooie patronen