Haakpatroon “Ralph de konijnengoochelaar”

Geplaatst in: Haken 1

Ralph is een onhandige goochelaar. Hij doet zijn best om een konijntje tevoorschijn te toveren uit het mandje op tafel, maar dat lukt niet erg goed.

De konijntjes duiken overal op, behalve waar het moet. Eentje verstopt zich onder tafel, een ander komt piepen uit de hoed.

Ralph the Rabbit Magician - crochet pattern Peggy Sew

Ralph is mijn inzending voor de jaarlijkse ontwerpwedstrijd van Amigurumipatterns.net. Dit jaar was het thema “Circus” en moesten we een circuskarakter ontwerpen.

Om de goochelaar een originele twist te geven maakte ik een gat aan de bovenkant van de hoed waarin de konijntjes zich kunnen verstoppen. Ralph kreeg ook een leuk snorretje.

Stemmen op dit ontwerpje kan nog tot 8 december via deze link:

Het patroontje zelf vind je hier.

Natuurlijk waren ook mijn trouwe testers weer van de partij.  Dit zijn hun mooie creaties op basis van mijn patroon.

Nicole Goelen maakte een identieke tweelingbroer voor Ralph. Zie ook hoe haar goochelaar het konijntje in zijn handje vasthoudt 🙂

NicoleGoelen

Katja Heylen voegde twee krulletjes toe aan de snor. Ik vind de kleuren die ze gebruikte ook geweldig.

katja heylen

Saundra Shackleford deed het ook super. Ze voegde twee kleine knoopjes toe en plaatste de strik van de cape een beetje hoger. Door de kleur van het pak te veranderen lijkt het nu alsof de goochelaar een broek en hemd draagt.

saundra

Debi Blaw maakte deze knapperd. De grijze kleur die ze gebruikte lijkt net zilver, heel gepast voor een goochelaar.

Debi Blaw

Dit is de toffe goochelaar van Marianne Vanderveken. Op de foto kan je het pak duidelijk zien. Het konijntje is ook schattig hé.

MarianneVanderveken

Beth Schwinn Syme gebruikte een kleurencombinatie die goed opvalt. Ze borduurde met een klein draadje ook een mondje op het gezichtje van Ralph.

Beth Swinn 2

Ik vind het altijd tof om zoveel variaties te zien. Iedereen gebruikt hetzelfde patroon maar door de verschillende kleurtjes en kleine persoonlijke accentjes krijg je toch altijd originele resultaten. Als jij ook je eigen goochelaar maakt, stuur dan zeker een fotootje op voor de fotogallerij.

  1. Jackie
    |

    Thank you for letters